Margo Greter (55) uit Lelystad draagt nog overal waar ze komt een mondkapje. ,Ik word dan raar aangekeken. Maar ik reageer nu niet eens meer, ik steek er geen energie meer in."
Volledig scherm
PREMIUM
Margo Greter (55) uit Lelystad draagt nog overal waar ze komt een mondkapje. ,Ik word dan raar aangekeken. Maar ik reageer nu niet eens meer, ik steek er geen energie meer in." © Foto Freddy Schinkel

Margo (55) draagt nog altijd een mondkapje: ‘Ik heb er maling aan als mensen raar kijken’

In het straatbeeld zie je ze nauwelijks meer: mondkapjes. Maar Margo Greter (55) uit Lelystad draagt ze nog altijd. Iedere dag. Niet alleen tijdens haar werk in de zorg, ook in de supermarkt, op drukke plekken op straat en op vakantie in het buitenland. Ze heeft maling aan de verbaasde blikken. ,,Het is voor mij net als een jas aantrekken, het gaat automatisch.”

  1. Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

    Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

    Bij het Team Bedreigde Politici van de politie-eenheid Den Haag is vorig jaar 600 keer een melding gedaan van mogelijke bedreiging van politici, een flinke stijging ten opzichte van de 393 gevallen in 2019. Bij 274 van de meldingen in 2020 ging het volgens het Openbaar Ministerie (OM) inderdaad om een strafbare belediging, tegenover 206 in 2019. ,,Het is aannemelijk dat de hogere cijfers samenhangen met de toenemende polarisatie in de samenleving”, aldus het OM.