Een kapstok in een kinderdagverblijf.
Volledig scherm
Een kapstok in een kinderdagverblijf. © ANP

Medewerker Limburgse kinderopvang onterecht beschuldigd van misbruik

Een medewerker van buitenschoolse opvang Villa Hagelslag in Elsloo (Limburg) is onterecht beschuldigd van misbruik. Dat concludeert de zedenpolitie na onderzoek, meldt 1Limburg.

Sinds de beschuldigingen staat de medewerker op non-actief. Dat is volgens bestuurder Raymond Clement van Maatwerk In Kinderopvang (MIK), de koepel waaronder Villa Hagelslag valt, de voorgeschreven procedure in dit soort zaken. ,,Omdat we de man in bescherming willen nemen, maar ook omdat het bij de ouders heel gevoelig ligt, blijft hij voorlopig op non-actief”, zegt Clement.

De zaak speelt sinds 9 januari, toen de ouders van een kind aangifte deden van onzedelijke handelingen door een pedagogisch medewerker van Villa Hagelslag in Elsloo. De kinderen worden daar na school opgevangen. 

In de weken erna volgden nog twee aangiftes van andere ouders. Het gaat om kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud. De politie heeft alle zaken onderzocht en concludeert dat de medewerker niets strafbaars heeft gedaan.

Artikel 12

De advocaat van de medewerker waartegen aangifte werd gedaan, benadrukt tegen Limburg1 dat zijn cliënt geen verdachte is geweest. Hij zegt te willen voorkomen ‘dat er een heksenjacht ontstaat’. 

De drie gezinnen die aangifte hebben gedaan, zeggen het er niet bij te laten zitten. Ze hebben een advocaat in de arm genomen en denken na over een artikel-12 procedure, waarbij het gerechtshof het Openbaar Ministerie opdracht geeft deze zaak opnieuw te onderzoeken. Dat zegt advocaat Phil Boonen namens twee ouderparen tegen L1.