Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Medewerkers Rutgers bedreigd om les over seks op basisschool, video offline gehaald

week van lentekriebelsMedewerkers van expertisecentrum Rutgers worden volgens de eigen directeur bedreigd, sinds de Week van de Lentekriebels deze week van start ging. Daarin krijgen basisschoolkinderen les over liefde, relaties en seksualiteiten. Na rumoer op sociale media kreeg de stichting Ouders & Onderwijs ‘tientallen telefoontjes’ van bezorgde ouders.

11 reacties

 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  @Gijzje. Wie bepaalt wat de verantwoordelijkheden van een onderwijsinstelling zijn? Het bijbrengen van normen en waarden (opvoeden) niet, wel normen en waarden/regels op school hebben en _handhaven_. Twee heel verschillende dingen dus. En zal best dat mensen vinden dat opvoeding thuis te wensen overlaat, maar dat geeft niemand het recht om die taak van ouders over te nemen, muv verwaarlozing en misbruikzaken.
 • Gijzje Ziezi

  2 maanden geleden
  @tgm beuningen; Deze bemoeienissen die U aanhaalt zouden niet nodig zijn als Ouders zelf hun verantwoordelijkheden zouden nemen en hun kinderen fatsoenlijk opvoeden zodat dit niet bij school neergelegd hoeft te worden en niet alleen betreffende seksualiteit maar ook normale waarden en normen. En buiten dat wat een stel preutse mensen zijn er, kids kunnen maar beter voorgelicht worden zodat zij hun grenzen kunnen bepalen,
 • J.L. Gaertner Duineveld

  2 maanden geleden
  Voorlichting is enorm belangrijk. Laten we voorkomen dat kinderen straks weer van niks weten, omdat men veronderstelt dat ze het zelf wel vinden op internet. Ik kom jongens van 16 op het voortgezet onderwijs tegen die niet weten dat een vrouw een vagina heeft.
 • m bruijn

  2 maanden geleden
  Het heet progressief om de kinderen op een zo jong mogelijke leeftijd te choqueren. Dan is het zaadje geplant.
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Er is een groot verschil tussen voorlichting en meningsvorming. Midden vorige eeuw wist je niks van seks en voortplanting en was iets van voorlichting voor iedereen nuttig, maar nu weet iedereen van seks en voortplanting en gaat het overduidelijk _niet_ meer over basic voorlichting. Logisch dat deze, op alsmaar jongere leeftijd beginnende, bemoeienis met de ontwikkeling van kinderen door allerlei vreemde en extreme 'snuiters' voor veel ouders te ver gaat.