Meer dan 200 klimaatactivisten gearresteerd op Schiphol

Update/videoDe marechaussee heeft op Schiphol meer dan tweehonderd mensen gearresteerd in verband met klimaatacties. Sommige arrestaties gebeurden op hardhandige wijze.

19 reacties

 • Jos Crijns

  5 maanden geleden
  Voor degenen die het normaal vinden dat actievoerders zich onbevoegd toegang verschaffen tot het terrein van Schiphol: ik neem aan dat jullie het ook geen probleem vinden als er bij jullie wordt ingebroken of is het dan ineens wat anders ?
 • Charles de Wit

  5 maanden geleden
  Horden Dus miljoenen schade en verschillende (zwaar) gewonden geeft ongeveer net zoveel arrestaties als een vreedzaam protest dat alleen wat rijken tot last is... Goed te weten dat klassenjustitie nog steeds topprioriteit heeft.
 • Cor Kok

  5 maanden geleden
  Ik heb sympathie voor zulke acties, beter dan het vernielen van kunst. En inderdaad er moet nodig iets gebeuren om het nederlandse volk wakker te schudden dat het voorbij moet zijn om telkens de kop in het zand te steken.
 • Hendrik Horden

  5 maanden geleden
  @Charles de Wit: in Rotterdam zo'n 72 aanhoudingen en zo'n 122 (gecombineerd) in Eindhoven en Den Bosch. Is uw vraag hiermee beantwoord?
 • Charles de Wit

  5 maanden geleden
  Gewoon even een vraagje; weet iemand zo hoeveel mensen er opgepakt zijn bij de rellen en zware vernielingen in Den Bosch, Eindhoven of Rotterdam om maar een paar plaatsen te noemen?