Volledig scherm
De aangehouden vrouw © Opsporing Verzocht

Meer dan 2000 sterktewensen voor 94-jarige gedrogeerde Amsterdammer

Op de website van het programma Opsporing Verzocht zijn meer dan 2000 berichtjes achtergelaten voor de 94-jarige Amsterdammer die eind april werd gedrogeerd en bestolen. Het was voor het eerst in 37 jaar dat het programma zijn kijkers de mogelijkheid bood een slachtoffer steun te betuigen.

De zaak van de 94-jarige man uit Amsterdam was vorige week te zien in het NPO 1-programma. Het schrijnende voorval kwam direct landelijk in het nieuws.

In de uitzending was te zien hoe de Amsterdammer onlangs slachtoffer was geworden van een brutale beroving. Een vrouw won zijn vertrouwen en drogeerde hem door bij hem thuis iets in zijn koffie te doen. Daarna kon ze met zijn bankpas zijn rekening leeghalen. Ze ontnam de man niet alleen zijn geld, maar bijna ook zijn leven. Het slachtoffer werd namelijk zwaar onderkoeld aangetroffen in zijn woning.

Een tipgever noemde naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht de naam van de mogelijke verdachte van het drogeren en beroven. Ook werd volgens de politie Amsterdam melding gemaakt van plekken waar de verdachte eerder zou zijn gezien. Mede vanwege de massale verspreiding van de beelden door media en kijkers, besloot de 61-jarige vrouw zich woensdag te melden bij de politie.

Voor het eerst in de bijna 37-jarige historie van het opsporingsprogramma was het mogelijk om online een sterktewens voor een slachtoffer achter te laten. Inmiddels zijn er meer dan 2000 berichtjes voor het slachtoffer ingestuurd, meldt de redactie van Opspring Verzocht.

  1. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”