Demissionair premier Mark Rutte in februari tijdens een bezoek aan uitvaartcentrum Rijnhof in Leiden. Hij sprak daar met medewerkers van de uitvaartbranche over de impact van de coronacrisis op hun werk (archieffoto).
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte in februari tijdens een bezoek aan uitvaartcentrum Rijnhof in Leiden. Hij sprak daar met medewerkers van de uitvaartbranche over de impact van de coronacrisis op hun werk (archieffoto). © ANP

Meer mensen overleden sinds coronapiek juli

In juli zijn iets meer mensen overleden dan normaal. In de laatste week van juli was sprake van oversterfte, volgens het CBS. Het ligt voor de hand dat die oversterfte samenhangt met de coronagolf die ons land afgelopen maand overspoelde.

  1. Ramses S. (22) licht bedrijven voor tienduizenden euro's op: ‘Een meester, iedereen trapte erin’
    PREMIUM

    Ramses S. (22) licht bedrijven voor tienduizen­den euro's op: ‘Een meester, iedereen trapte erin’

    Hij kwam namens het management van Lil’ Kleine, de Hartstichting of een wielerploeg voor tienduizenden euro’s aan kleding, fietsen, scooters of brillen halen zonder ooit te betalen. Klanten van zijn bedrijf Dak Intensief maakten duizenden euro’s naar hem over voor dakreparaties, maar hij kwam nooit opdagen. ,,Ramses S. is een meesteroplichter die maar doorgaat”, zeggen zijn slachtoffers. Binnenkort dreigt hij alsnog in de cel te belanden.