De 2-jarige Can speelt wekelijks bij zijn zusje, dat begraven ligt op De Essenhof in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
De 2-jarige Can speelt wekelijks bij zijn zusje, dat begraven ligt op De Essenhof in Dordrecht. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Melek werd begraven in ‘verkeerd graf’: ‘Ik zei direct, ze moet daar weg!’

De roep om een islamitische begraafplaats in Dordrecht wordt steeds groter. De 11.000 moslims in de stad willen dat vooral omdat ze niet willen dat hun overleden dierbare een graf moet delen en huiveren bij het feit dat ze na dertig jaar plaats moeten maken voor een nieuw sterfgeval. Tugba Yaman (34) en haar gezin kunnen erover meepraten. Zij lieten hun dochter opgraven nadat ze per ongeluk in een algemeen graf terecht was gekomen. 

  1. Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Janssen-vaccin
    1

    Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Jans­sen-vac­cin

    Vier academische ziekenhuizen gaan onderzoeken of het nuttig is om mensen die zijn gevaccineerd met het coronavaccin van Janssen toch een tweede prik te geven. In principe volstaat bij dit vaccin één prik, zeker om ernstige ziekte door het virus te voorkomen. ,,Door de toenemende circulatie van bepaalde varianten van het coronavirus is het mogelijk dat een aanvullende vaccinatie na één shot Janssen noodzakelijk is”, meldt het Erasmus MC.