Melkveehouders leggen bom onder landbouwakkoord

Met videoZwak het eisenpakket af voor natuur, bemesting en klimaat, anders komt er geen breed landbouwakkoord tussen regering en agrarische sector. Die eis hebben verschillende organisaties van melkveehouders vrijdag op tafel gelegd.

12 reacties

 • Ewoud Janssen

  2 maanden geleden
  Boeren voeden de groeiende bevolking. Vraag en aanbod. Tegen een minimale beloning. Dat was. Als de missie van D66 slaagt komt de melk vanaf 2030 uit de USA. Wen er maar aan. April is er een handelsmissie over en Biden zorgt wel voor zn volk. Als je je eigen boeren verloochent springt er wel een ander in t gat. Honger en dorst moeten elke dag gestild worden. Good 4 u!
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Zag vanmiddag op bij Friesland Dok dat 80 procent van de opbrengst van de boeren naar het buitenland gaat dus er kan heel goed milieuvriendelijker gewerkt worden, dan maar minder opbrengst en ga anders maar in het buitenland boer worden.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Als de boeren slim zijn werken ze negers aan mee en vechten ze alles wat die LinkseGroenen verzinnen aan tot aan het Europeeshof.
 • Peter Sinon

  2 maanden geleden
  Het wordt hoog tijd dat de schade eens verhaald wordt op de sector en niet langer op onze leefomgeving. Het is 5 over twaalf, tijd om af te rekenen met pure onwil om zich in te passen. De pretentie, dat de Nederlandse boer de wereld voedt is niet meer dan een bezweringsformule en ook de nostalgie omtrent het boerengezinsbedrijf is inmiddels voor de sector als geheel ongepast aan het worden want achterhaald.
 • Peter Bours

  2 maanden geleden
  Hoe wil je het hebben? Sedert 1984 is al bekend dat er van alles moet worden aangepast in de intensieve veehouderij. De kabinetten wilden hun vingers niet branden aan de veehouders die immers ook hun stem uitbrengen. Het CDA, de Rabobank en LTO Nederland deden de rest, omkijken en traineren. En nu? Brussel, de rechter, de activist én deze opa die een leefbare wereld wil voor zijn kleinkinderen pikken het niet meer. Wat we zien is een achterhoedegevecht. De boeren gaan verliezen.