Volledig scherm
De politie is bezig met een onderzoek na een schietincident aan Sint Jozefslaan in Weert © GinoPress B.V.

Mensen beschoten vanuit auto in Weert, dader op de vlucht

In Weert zijn vanavond mensen beschoten vanuit een auto. De politie is een grootschalige zoekactie begonnen naar de dader, die direct gevlucht is. Bij het incident vielen geen gewonden. Dat meldt De Limburger.

Rond 17.50 uur zou een er op de Sint Jozefslaan geschoten zijn vanuit een donkere auto. Buurtbewoners zeggen schoten gehoord te hebben en daarna een donkerkleurig voertuig met hoge snelheid zien wegrijden. Een andere getuige dook meteen weg toen er werd geschoten. ,,Ik heb twee schoten gehoord en het kruit geroken.”

Vooralsnog is het onduidelijk wat er precies is voorgevallen en de politie heeft de zaak nog in onderzoek. Meerdere auto's zijn aan het patrouilleren en er is een bericht verspreid via Burgernet.  

  1. Overheidssubsidie Depressiegala blijkt niet gebruikt voor aanpak depressies

    Overheids­sub­si­die Depressie­ga­la blijkt niet gebruikt voor aanpak depressies

    De 350.000 euro overheidssubsidie die de Nederlandse Mental Health Foundation (MHF) in 2017 kreeg voor de organisatie van het Depressiegala en het opzetten van een voorlichtingscampagne op scholen over geestelijke problemen, blijkt vooral gebruikt voor het betalen van directie, management, locatiehuur, catering, externe deskundigen, sprekers en gastvrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van de NPO-actualiteiten rubriek Nieuwsuur.