Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland. © Marco Okhuizen

Mensen die zich schuldig maken aan discriminatie en racisme komen er gewoon mee weg

ColumnJoyce Sylvester schrijft wekelijks over onderwerpen die haar raken. Deze week over doorwerkingen van het slavernijverleden: discriminatie en racisme.

12 reacties

 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Natuurlijk ga ik geen excuses aanbieden voor dingen die ik niet gedaan heb en waarvan we niets eens zeker weten of mijn voorouders er wel iets mee te maken gehad hebben.
 • Herman Molendijk

  2 maanden geleden
  Mijn hemel ... staatscommissie tegen discriminatie en racisme. De zoveelste commissie denk ik die zich met dit onderwerp bezighoudt. En er is al een daad gesteld ... de Gouden Koets blijft op stal staan! Nou zeg, wat een prestatie! Prima natuurlijk, helemaal mee eens! Maar om daar nu speciaal een commissie met elf vetbetaalde leden voor in het leven te roepen? Kom op zeg! Het is belastinggeld en dat kan veel beter ergens anders aan besteed worden.
 • Daan Janssen

  2 maanden geleden
  Aangezien het volk in dit land de hoogste baas is, bij deze onze excuses.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  jansen ook al bied je 100x je excuses aan. Het helpt van geen meter. Iedere keer is er weer wat. Dus laat mensen nu het verleden begraven en doorgaan met leven.
 • johan Barn

  2 maanden geleden
  mis ik iets? diegene die hier doelwit van zijn, zijn toch juist hier naartoe gekomen omdat we hier vrijheid van meningsuiting hebben? als ze dat niet aanstaan zijn ze vrij het land te verlaten.