Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Met de verkiezingen in zicht kan het kinderpardon ineens wel op de schop

Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Zet u schrap, beste lezer: de campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn los. De regeringspartijen buitelen over elkaar heen om het eigen partijgeluid te laten horen. Waarmee ze de kiezers trachten te paaien, maar waardoor ze telkens het kabinetsbeleid ondermijnen. Dijkhoff legde namens de VVD een bommetje onder de klimaatplannen en nu pleit het CDA, in navolging van de Christenunie, voor een ruimhartiger kinderpardon. 

 1. Nederlandse journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’
  Video

  Nederland­se journalist zette Fox-show expres op stelten: ‘Leek wel een verwaande kwast’

  Journalist en historicus Rutger Bregman, die vorige week werd uitgescholden door Fox News-presentator Tucker Carlson, heeft diens tv-programma opzettelijk ontregeld. Dat vond hij nodig om zijn punt te maken, hoewel hij naar eigen zeggen wel overkwam als een ‘verwaande kwast’. ,,[Want] je entert iemands talkshow en je hebt met voorbedachten rade een plan om de boel op stelten te zetten.’’
 2. Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieruzie
  Update

  Patricia Paay betwist dat ze geld heeft geleend: Ik ben dupe van een familieru­zie

  Patricia Paay knokte vandaag in de rechtbank in Breda om de schadeclaims te mogen houden die ze heeft ‘gewonnen’ in haar rechtszaken tegen GeenStijl en Johan Vlemmix. Het administratiekantoor Osuro uit Leiderdorp zegt nog zo'n 93.000 euro van haar te krijgen, onder meer voor alle juridische kosten die Paay heeft moeten maken. De zaak eindigde vandaag onbeslist. Beide partijen gaan opnieuw om tafel om eruit te komen.