Na het overlijden van Megan, de havoleerling die bijna drie weken geleden werd doodgestoken, ging de vlag op het OLV opnieuw halfstok.
Volledig scherm
PREMIUM
Na het overlijden van Megan, de havoleerling die bijna drie weken geleden werd doodgestoken, ging de vlag op het OLV opnieuw halfstok. © Pix4Profs / Johan Wouters

Middelbare school verliest 7 leerlingen in 10 jaar: ‘Natuurlijk huil je dan ook’

‘Gelukkig zijn er dit keer in de vakantie alleen maar leuke dingen gebeurd’, zijn de woorden waarmee rector Gijs van Wijlen van het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda zijn docenten op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verwelkomt. Een paar uur later slaat het noodlot opnieuw keihard toe. 

Een leerling van zijn school wordt doodgestoken. Wéér een scholier van het OLV.  In de vijf jaar dat Van Wijlen (62) rector is op de middelbare school, overlijden er vijf leerlingen. Een bizar aantal. Wat doet dat met zo'n school, de leerlingen, docenten, de rector? ,,Natuurlijk heb ik gehuild, maar dat heeft niemand gezien.‘’

In de aula is volop geroezemoes. ‘Kijk uit’ ginnegapt een leerling terwijl een andere scholier bijna de inhoud van een bekertje dat voor hem op tafel staat, over hem heen krijgt. Anderen haasten zich door de klassieke art-deco gangen van het bijna honderd jaar oude Onze Lieve Vrouwelyceum naar de volgende les die op het punt van beginnen staat.