Miljonairs openen aanval op ‘ziekmakend’ Tata Steel: ‘We gaan het zelf wel oplossen’

videoEen groep van drie stichtingen gesteund door enkele kapitaalkrachtige ondernemers start een eigen onderzoek naar de oorzaak van de verhoogde kans op kanker en andere ziektes in de regio rond staalgigant Tata Steel. De benodigde één miljoen euro is al beschikbaar. In de ogen van de groep zijn de GGD en het RIVM te gevoelig voor de lobby van Tata Steel en laten zij cruciaal onderzoek liggen. ,,We hebben gezegd: dan lossen wij het zelf op.”

5 reacties

 • Fred Dierdorp

  1 jaar geleden
  Dit gaat ook met het WEF, den Haag en alle uit de hoogte gevallen luitjes gebeuren. Het VOLK bepaald nog altijd zelf wat het doet. Kick some ass!!!
 • Kees van Weteringen

  1 jaar geleden
  Aanklagen, Aanklagen, Aanklagen en nog eens aanklagen. Vergeet ook die Bert van de Velden niet mee te nemen voor omkoping. Dan moet het OM iig onderzoek naar hem doen. Niet dat veel zal uitmaken, want die weten hun vvd-vriendjes meestal goed te beschermen.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Ik hoop voor de omwonenden dat ze deze strijd winnen, belachelijk die vervuilingen. Het moet toch mogelijk zijn dat er filters komen om het vuil af te vangen.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Wie de serie ‘De vuilnisman’ gezien heeft weet dat Nederland nog een zeer lange weg te gaan heeft mbt milieu- en gezondheidsschade op allerlei gebied. Burgerinitiatieven zoals deze kunnen het tij keren want bestuurders en overheidsinstanties zijn niet te vertrouwen. Vervuilers worden met allerhande rekentrucs en schimmige regelgeving ruim baan gegeven, met Rijkswaterstaat voorop!
 • Van Wessel

  1 jaar geleden
  Wat een krachtige samenbundeling van burgers die klaar zijn met bestuurders die meerdere belangen nastreven zodat de vervuiler buiten schot blijft. Voor mijn gevoel gaat de bal nu echt rollen!