Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere.
Volledig scherm
Een vaccinatielocatie van de GGD in Almere. © ANP

Minder dan helft kwetsbaren maakte prikafspraak, vijftigers versneld uitgenodigd

Van de 1,5 miljoen mensen die op basis van een medische indicatie de afgelopen weken zijn opgeroepen voor een coronavaccinatie, hebben er slechts 670.000 een afspraak gemaakt. Dat meldt de GGD. Vijftigers worden deze week daarom versneld uitgenodigd voor een prikafspraak.

18 reacties

 • E.W. Megens

  1 jaar geleden
  Een geloofwaardige reden kan zijn dat ook huisartsen zo overbelast zijn dat dat een goede communicatie tussen patiënt-arts gemakkelijk kan verstoren. Huisartsen hebben geen tijd en energie meer om met name mensen die wat extra zorg nodig hebben als vertrouwenspersoon de aandacht te geven die die zij nodig kunnen hebben. Ik denk ook een gevolg van het al jaren gaande afbraakbeleid van de overheid die nu volop aan het licht komt. Maar het RIVM tast in het duister en dus de minister ook, tja.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Dan moet die risicogroep wel uitgenodigd worden, wat een zootje.
 • sjef van steenoven

  1 jaar geleden
  En de 60 jarigen maar wachten op de 1 e prik !!!!!!!!! 27 mei pas en 2e 31 augustus !! 😡😡😡
 • A Ter Horst

  1 jaar geleden
  Komt ook omdat nog niet alle "kwetsbaren" een oproep hebben gekregen. Waar onder ik. Ik krijg altijd de griepprik. Contact gehad met huisarts, sta wel op de lijst.
 • E.W. Megens

  1 jaar geleden
  De afbraak en het failliet van een normale gezondheidszorg is volop zichtbaar geworden. De zorg is overbelast en de huisartsen ook en goed contact daarmee is eerder zeldzaam dan regel geworden. De overheid heeft volop laten zien hoogst onbetrouwbaar te zijn geworden. Vooral kwetsbare mensen voelen zich steeds onveiliger en zijn al dat gekluns en ijskoude gehuichel zat. Het zijn nu vooral de 60-65 jarigen die worden gekleineerd en hun huisarts is niets meer dan Hugo's prikmachine geworden.