Volledig scherm
De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, © ANP

Minister Slob ontkent ‘chantage’ onderwijsbonden

Het kabinet heeft de onderwijsbonden niet onder druk gezet om genoegen te nemen met eenmalig extra geld, zegt verantwoordelijk minister Arie Slob. ,,Geen sprake van’’, zei de bewindsman met klem.

De voorzitter van de grootste vakbond van onderwijspersoneel, de AOb, stemde aanvankelijk in met de eenmalige investering van 460 miljoen en blies de aangekondigde staking af. Maar voorzitter Liesbeth Verheggen bleek de steun van haar achterban  niet te hebben. De bond krabbelde daarop terug, en liet de staking toch doorgaan. De situatie zorgde voor grote onduidelijkheid bij leraren, scholen en ouders. Verheggen stapte vervolgens op als voorzitter van de AOb.

Slob heeft vernomen dat hem chantage wordt verweten, zegt hij. Dat spreekt hij nadrukkelijk tegen. De staking is volgens hem niet eens besproken in de laatste onderhandelingen. ,,En ik ben eerder zelfs heel duidelijk geweest dat ik die respecteer.’’

Volgens Slob heeft Verheggen haar handtekening wel degelijk kunnen afstemmen met het bondsbestuur. De bond stelt dat de voorzitter voor de troepen uitliep.

  1. Met coronavirus besmette Duitser was vorige week nog in Nederland, contactonderzoek gestart

    Met coronavi­rus besmette Duitser was vorige week nog in Nederland, contacton­der­zoek gestart

    Gisterenavond meldde het RIVM dat een Duitser met het coronavirus besmet is die een week geleden nog in Limburg was. Mogelijk gaat het om een man in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, uit Selfkant bij de grens met Sittard. Lokale media meldden dat de man in kritieke toestand verkeerde. De GGD is gestart met een contactonderzoek. Hierbij wordt nagegaan met wie de man in Limburg in contact is geweest.