Alle eenmanszaken, waaronder veel zzp'ers, kunnen straks hun vestigingsadres helemaal laten verbergen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).
Volledig scherm
Alle eenmanszaken, waaronder veel zzp'ers, kunnen straks hun vestigingsadres helemaal laten verbergen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK). © ANP XTRA

Minister: Zelfstandigen kunnen binnenkort adres afschermen in KvK-register

Alle eenmanszaken, waaronder veel zzp’ers, kunnen straks hun vestigingsadres helemaal laten verbergen in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Dat wil minister Micky Adriaansens (Economische Zaken), die haar visie op het register naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 1. Onderzoekers kijken machteloos toe: ‘Nu ook roofvogels dood door vogelgriep’
  PREMIUM

  Onderzoe­kers kijken machteloos toe: ‘Nu ook roofvogels dood door vogelgriep’

  De bruine kiekendief die met stuiptrekkingen op de grond ligt. Het is afschuwelijk om te zien en tóch zette vogelonderzoeker Dirk van Straalen (38) de beelden ervan op Twitter. De vogelgriep grijpt hard om zich heen in Nederland en ook wilde vogelsoorten worden keihard getroffen. En dat moet iedereen weten, vindt hij. ,,Normaal zijn we in het broedseizoen bezig met het in kaart brengen van nieuw leven, nu met het in kaart brengen van de dood. Dat gaat onder je huid zitten.’’
 2. Boeren: Extreme droogte zorgt dit jaar voor kleinere aardappelen, suikerbieten en fruit

  Boeren: Extreme droogte zorgt dit jaar voor kleinere aardappe­len, suikerbie­ten en fruit

  Aardappelen, suikerbieten en fruit zoals appels en peren zullen dit jaar kleiner uitvallen door de extreme droogte, verwacht boerenorganisatie ZLTO. De recente regenval is goed geweest voor de landbouw, maar het tekort aan water is zo groot dat dat niet door enkele regenbuien gedekt wordt, zegt een woordvoerder. ,,Iedere druppel telt, maar de realiteit is wel dat dit een druppel op de gloeiende plaat is.”