De rookmachine van het RIVM. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat de hoeveelheid teer, nicotine en koolmonoxide zeker twee keer zo hoog is als fabrikanten opgeven.
Volledig scherm
De rookmachine van het RIVM. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat de hoeveelheid teer, nicotine en koolmonoxide zeker twee keer zo hoog is als fabrikanten opgeven. © ANP

Ministerie in hoger beroep, sigaret blijft voorlopig in de winkel: ‘Het lijkt alsof ze bang zijn voor tabaksindustrie’

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter dat de huidige filtersigaret niet meer verkocht mag worden. Maar de NVWA gaat ondertussen wel de strengere meetmethode op de sigaret loslaten, om op de langere termijn wél te kunnen handhaven op de huidige ‘sjoemelsigaret’.

4 reacties

 • Johan Derksen

  2 maanden geleden
  Ze zijn niet bang, maar er komt nog steeds teveel btw binnen via tabak industrie !!! Dat lijkt me een logische verklaring waarom het roken niet verboden word en de rokers niet aan hun eigen zorgvraag van later nu al mee laten betalen door het roken zodanig prijzig gaan maken dat de latere vraag van zorg daaruit betaald kan worden !!!!
 • Dick Derksen

  2 maanden geleden
  Ik vind dat de ceo ,s van welke sigaretten fabriek de gevangenis in moet wegens moord. In mijn tijd werd het verkocht als gezond, goed tegen de zenuwen.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Ze kunnen dan ook het alcohol en vettig eten uit de winkels halen .
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Flauwekul onderzoek, in mijn filtersigaretten zitten helemaal geen gaatjes maar ik weet het natuurlijk niet van andere merken.