Özcan Akyol
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Misschien gaan vaccinweigeraars alsnog overstag, als straks het leven van anderen normaliseert

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

2 reacties

 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Inderdaad Christa, misschien kan de heer Özcan beter hier eens een column aan wijden in plaats van te concluderen dat de samenleving koste wat koste volledig open moet.
 • Christa Vogel

  1 maand geleden
  Beste Özcan, wat doen we voor de mensen die gevaccineerd zijn omdat ze in de zorg werken, maar vanwege de idioot hoge werkdruk helemaal geen tijd of energie hebben om ergens naartoe te gaan met hun vaccinatiepaspoort? Maar die er wel voor zijn om mensen die straks op een evenement of reis besmet worden te verplegen als dat nodig is... Solidariteit?
 1. Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar
  VIDEO
  2

  Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepe­lin­gen niet in gevaar

  De zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’
 2. Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Janssen-vaccin
  6

  Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Jans­sen-vac­cin

  Vier academische ziekenhuizen gaan onderzoeken of het nuttig is om mensen die zijn gevaccineerd met het coronavaccin van Janssen toch een tweede prik te geven. In principe volstaat bij dit vaccin één prik, zeker om ernstige ziekte door het virus te voorkomen. ,,Door de toenemende circulatie van bepaalde varianten van het coronavirus is het mogelijk dat een aanvullende vaccinatie na één shot Janssen noodzakelijk is”, meldt het Erasmus MC.