Volledig scherm
Drukke avondspits. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Mist en pakjesavond zorgen voor drukke avondspits: 800 kilometer file

Vanwege een drukke avondspits is het maar de vraag of iedereen vandaag op tijd thuis is voor pakjesavond. Door de mist en het feit dat velen vanavond op tijd thuis willen zijn, staat er iets voor 17.00 uur vanmiddag al ruim 800 kilometer file.

Dat de avondspits vandaag druk is, mag geen verrassing heten. Rijkswaterstaat voorspelde al dat het vroeg druk op de weg zou worden vanwege pakjesavond. Tel daar een flinke hoeveelheid mist bij op en files lijken gegarandeerd. 

Vooral op de A2 en de A4 kunnen weggebruikers rekenen op flink wat vertraging. Daar staat, verdeeld over de snelweg, liefst 48 en 55 kilometer file. Deze zijn vooral ontstaan door de drukte en een pechgeval, maar vooralsnog niet door ongevallen.

Wel waarschuwt Rijkswaterstaat voor de mist en wordt bestuurders aangeraden om op tijd de mistlichten aan te zetten. In het geval van de mistachterlichten mag dit pas als het zicht minder is dan 200 meter. Voor de voorkant geldt een vuistregel van 100 meter.

  1. Hoe een fotograaf bij een gratis bruiloft in Hardenberg werd weggestuurd: ‘Je kunt dit nooit meer over doen’
    PREMIUM

    Hoe een fotograaf bij een gratis bruiloft in Hardenberg werd wegge­stuurd: ‘Je kunt dit nooit meer over doen’

    De mooiste dag van hun leven kreeg een nare bijsmaak voor een bruidspaar uit Hardenberg. Tijdens de - gratis - huwelijksceremonie wilde fotografe Kim Stellingwerf (44) de mooiste momenten vastleggen. Die ene traan, die op het moment suprême over een wang glijdt, wilde ze vangen met haar camera. Maar in plaats daarvan werd ze op de gang gezet. Want 'dat zijn nou eenmaal de regels'. Discriminatie, vindt de woedende fotografe.