Mist in midden en noorden van het land: plaatselijk minder dan 50 meter zicht

videoHet KNMI heeft in grote delen van het land code geel afgekondigd wegens plaatselijk dichte mist. Wie deze ochtend de weg opgaat, moet rekening houden met lokaal dichte mist. Weerplaza meldt dat het zicht op sommige plekken minder dan 50 meter is.

Volledig scherm
Dichte mist bij de Utrechtsebaan in Den Haag. © ANP

De waarschuwing geldt voor het westen, midden en noorden van het land met uitzondering van de Waddeneilanden. In de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg geldt code geel niet.

De ontstane mist lost vanuit het zuiden weer op. Verder zijn er overdag wolkenvelden en kan plaatselijk wat lichte regen vallen. In de loop van de dag breekt ook de zon soms door. Het is zacht met maxima van 15 graden in het noorden tot 19 in het zuidoosten. 

De wind is oostelijk en zwak of matig. Morgen staat er een matige zuidelijke wind en wordt het nog ietsje zachter: 16 tot 20 graden. Net als vandaag zijn er wolkenvelden waaruit lokaal wat regen kan vallen. Na donderdag wordt het ronduit herfstachtig en daalt de temperatuur.

  1. Wegverkeer veroorzaakt 17 procent CO2-uitstoot

    Wegverkeer veroor­zaakt 17 procent CO2-uit­stoot

    Het wegverkeer heeft vorig jaar 17 procent van de emissie van kooldioxide (CO2) in Nederland veroorzaakt. Kooldioxide is een broeikasgas dat ontstaat bij de verbranding van de koolstof in brandstoffen. De totale CO2-uitstoot van het wegverkeer lag vorig jaar 2 procent hoger dan in 2017. Vergeleken met bijvoorbeeld 1990 is de uitstoot met ruim 28 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het wegverkeer in 2018.