Medewerkers van de LPD bij de afgeschermde woning. Voor de derde opeenvolgende dag wordt er forensisch onderzoek gedaan in Jan Vermeerstraat in Haaksbergen.
Volledig scherm
Medewerkers van de LPD bij de afgeschermde woning. Voor de derde opeenvolgende dag wordt er forensisch onderzoek gedaan in Jan Vermeerstraat in Haaksbergen. © Dolf Ruesink

Moeder (30) van overleden baby Haaksbergen aangehouden

Een 30-jarige vrouw uit Haaksbergen is vanochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar pasgeboren baby. Sinds eerste paasdag doet de politie al onderzoek bij het huis van de ouders in Haaksbergen.

  1. Consumptie van Nederlanders sterkst gegroeid sinds de Tweede Wereldoorlog

    Consumptie van Nederlan­ders sterkst gegroeid sinds de Tweede Wereldoor­log

    De consumptie van Nederlandse huishoudens is in april het sterkste aangetrokken sinds de Tweede Wereldoorlog. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd de enorme groei vooral veroorzaakt doordat de consumptie in de vergelijkbare maand vorig jaar juist op een zeer laag niveau lag vanwege de eerste lockdown. Daarnaast werden op 28 april de terrassen geopend en was het vanaf die datum ook mogelijk om zonder afspraak te winkelen. Ook was het gasverbruik in april veel hoger dan een jaar eerder doordat het veel kouder was.