Moord op 59-jarige bomenkweker schokt Limburgers: ‘Goeie vent, niks mis mee’

UpdateDe Nederlander die is omgekomen in Macedonië, blijkt een 59-jarige bomenkweker te zijn. Het zou gaan om Joost Michels, die lang in het Limburgse Melderslo woonde, vlak bij Horst. De moord schokt Limburgers. Plantenkweker Leon Driessen uit Melderslo. ,,Het is een drama, verschrikkelijk. Een goeie vent, niks mis mee.’’

Volledig scherm
European Plants kweekt vooral coniferen. © ANP

Vrijdag rond 13:30 uur ging het mis. Volgens lokale media was er een ruzie met werknemers. Daarbij zou één van hen een steen hebben gepakt en de man op het hoofd hebben geslagen. Er is een 45-jarige verdachte aangehouden. 

De dood van Michels hakt erin in het Limburgse Melderslo. ,,Het is een drama, verschrikkelijk. Niet normaal,’’ reageert voormalig eigenaar van plantenkweker Driesvenplant Leon Driessen. ,,Van het zaken doen, kende ik hem goed,’’ vervolgt de 48-jarige Driessen die ook jarenlang een zaak had in Melderslo. ,,Goeie vent, niks mis mee,’’ vat hij bondig samen. 

Joost Michels en zijn broer hebben al jaren verschillende bedrijven, die onder meer vanuit het Limburgse Melderslo en Horst worden gerund. Eén van die bedrijven is een boomkwekerij in Macedonië. Michels is naar Brabant verhuisd en woont tegenwoordig in Vessem, tussen Tilburg en Eindhoven.

Coniferen

European Plants kweekt jaarlijks 150.000 bomen, vooral coniferen, op 375 hectare in het Balkanland en 600 hectare in Nederland. In Macedonië werken 55 mensen. Het bedrijf zou het grootste in zijn soort zijn in het zuidoosten van Europa. Op de site van het bedrijf staat dat het 100 procent Nederlandse eigenaars heeft. Het bedrijf wilde er juist zijn activiteiten uitbreiden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het incident, maar wil over de identiteit van het slachtoffer nog niets kwijt. ,,De ambassade staat klaar om bijstand te verlenen aan de familie als zij dit wensen,” zo laat het ministerie weten. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl