Moordenaar broer kroongetuige gaf tot moord Peter R. lezingen over ‘bewustwording’ aan medegevangenen

VIDEOShurandy S., de moordenaar van de broer van kroongetuige Nabil B., gaf vorig jaar lezingen aan medegevangenen in Justitieel Complex Zaanstad. Onder het mom van ‘bewustwording’ sprak hij onder anderen met criminelen uit de Top 600. Het project is abrupt stopgezet toen Peter R. de Vries werd vermoord.

 1. Loverboy op leeftijd stort vrouwen in de ellende: ‘Hij heeft een vlotte babbel, liegt alles aan elkaar én heeft gevaarlijke kanten’
  PREMIUM
  oplichter

  Loverboy op leeftijd stort vrouwen in de ellende: ‘Hij heeft een vlotte babbel, liegt alles aan elkaar én heeft gevaarlij­ke kanten’

  ENSCHEDE - Vrouwen die met hem te maken kregen typeren hem als de Twentse Tinder Swindler. Hans (67) zou een gewiekste huichelminnaar zijn. Eén vrouw zegt dat hij haar voor meer dan een ton bedroog, anderen menen dat hij hen ‘mentaal beschadigde’. „Hij moet worden gestopt”, zegt Dimie Blanken (65). Maar Hans zelf weet van de prins geen kwaad.
 2. Gezin van Gea kroop door het oog van de naald bij vuurzee in Nijkerk: ‘Branddeuren waren onze redding’
  PREMIUM

  Gezin van Gea kroop door het oog van de naald bij vuurzee in Nijkerk: ‘Branddeu­ren waren onze redding’

  Gea Haandrikman zit een dag na de brand bij Haan Textieldiensten in Nijkerk nog te trillen op haar stoel: ,,Je wordt helemaal geleefd. Je weet niet wat je overkomt en gaat maar handelen.” Het was Gea die ’s nachts de brand ontdekte in het bedrijf aan de Havenstraat, dat direct aan hun huis grenst. Slechts een kleine overloop en het kantoor scheidde hun huis van de vuurzee.