Moordverdachte Thijs H. blijft 90 dagen langer vast

VideoDrievoudig moordverdachte Thijs H. blijft negentig dagen langer vast zitten. Dat heeft de rechtbank in Limburg besloten. H. wordt verdacht van de moord op drie wandelaars in Heerlen en Den Haag. Hij moet naar het Pieter Baan Centrum, maar daar is nu geen plek.  

Na 90 dagen voorlopige hechtenis moet H. voor het eerst voor de rechter komen. H. mag nog altijd alleen communiceren met zijn advocaat.

De 27-jarige H. wordt verdacht van het ombrengen van drie wandelaars in Den Haag en Heerlen. Hij wordt ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC), maar wanneer is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de rechtbank is het druk in het PBC. 

Volledig scherm
Thijs H. tijdens zijn bestuursperiode in 2016 bij de studievereniging Itiwana in Leiden. (Inzet: in 2019). © Politie
Volledig scherm
Serge Weening, advocaat van Thijs H. komt aan bij de rechtbank. © ANP
 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.