Wat staat ons dit najaar te wachten als een groot deel van de bevolking volledig is ingeënt?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat staat ons dit najaar te wachten als een groot deel van de bevolking volledig is ingeënt? © ANP

Na zomer vol zorgen volgt ‘hete herfst’: ‘Spanningen nemen toe’

corona / videoNiet alleen door de oprukkende deltavariant, maar ook door een groeiende kloof tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden staat Nederland een ‘hete herfst’ te wachten. Deskundigen waarschuwen dat de solidariteit onder druk komt te staan, zeker als nieuwe maatregelen noodzakelijk zijn. ,,Dit gaat spanningen geven.’’

6 reacties

 • Hulshof

  1 jaar geleden
  Als iedereen de mogelijkheid heeft gehad om zich te laten vaccineren en als er dan nog mensen over zijn die zich niet hebben laten vaccineren, die vervolgens door corona in levensgevaar komen, dan is het: jammer, maar helaas. Ze mogen alleen nog de intensive care op als daar plaats is. Mensen die om andere redenen op de intensive care moeten worden verpleegd gaan voor. Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen of je je laat vaccineren, maar vrijheid en verantwoordelijkheid gaan hand in hand.
 • Anton Jansen

  1 jaar geleden
  Laat ik het zo zeggen. Zo tegen half augustus 2021 heeft iedereen de kans gehad om gevaccineerd te zijn. Degenen die daarna nog in het ziekenhuis komen hebben daar zelf schuld aan. Ben niet echt bereid om daar nog rekening mee te houden. Wat mij betreft gaat NL in augustus weer open en is het simpel. Dan krijg je corona. Net als dat iedereen wel eens verkouden is. Niet druk meer om maken.
 • F.H Wouters

  1 jaar geleden
  iedereen moet verplicht gevaccineerd worden. Zo niet dan kom je nergens meer binnen! Geen disco, geen cafe, geen restaurant, en geen evenementen bezoeken. Want als Duitsland en Italië -vele malen groter- wel een groene code hebben, moeten we als klein (k) landje dit toch ook kunnen. Nee hier is heeft het kabinet de blik op de formatie gericht en Covid-19 is bijzaak. Kijk naar de buurlanden!
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Frank, de wel ingeënte mensen worden in ieder geval minder ziek, en virussen muteren nu eenmaal, dat is niet te veranderen. Je weet toch hopelijk ook dat de griepvaccinatie elk jaar anders is dus dat gaat met het coronavaccin ook gebeuren. Geeft de slimme mensen nog even de tijd om varianten te bedenken. Wel is zeker dat de niet ingeënte mensen voor die variaties verantwoordelijk zijn.
 • henck Keijser

  1 jaar geleden
  probeer de zorgen die je hebt te delen en over de oplossingen kan je natuurlijk altijd een discussie hierover hebben, zo houden we het wel leuk.