Volledig scherm
2018-08-27 09:48:24 HERSEL - De vindplek van het lichaam van Nicole van den Hurk. Op 22 november 1995 werd haar lichaam gevonden. Het gerechtshof in Den Bosch begint aan de zaak in hoger beroep tegen Jos de G. (51), die wordt verdacht van de verkrachting van en doodslag op de vijftienjarige scholiere Nicole van den Hurk uit Eindhoven. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN © ANP

Nabestaanden willen verbod op boek over zaak Nicole van den Hurk

De nabestaanden van Nicole van den Hurk willen een verbod op een boek dat het Eindhovens Dagblad wil uitbrengen. Het boek, dat nog moet verschijnen, gaat over het cold case-onderzoek in de zaak Nicole en beschrijft de zaak vanaf 1995 toen Nicole van den Hurk van het leven werd beroofd.

De nabestaanden vinden dat er te veel privé-informatie in het boek staat en willen een verbod op publicatie of tenminste dat passages worden aangepast. Een kort geding om dit af te dwingen, dient maandag voor de rechtbank in Amsterdam.

Max Steenberghe, journalist van het Eindhovens Dagblad, heeft sinds 2013 meegelopen in het cold case-onderzoek naar de dood van de Eindhovense tiener. Het onderzoek leidde tot de arrestatie van een verdachte, die inmiddels in hoger beroep is veroordeeld tot twaalf jaar cel.

Het onderzoek van de politie en de rechtszaak worden beschreven in het boek ‘De zaak-Nicole, geheimen van een cold case’. Nabestaanden werden na de uitspraak in hoger beroep op de hoogte gebracht van het bestaan van het boek. Zij maken bezwaar tegen de publicatie. In overleg heeft het ED wijzigingen aangebracht, maar de nabestaanden eisen nog steeds een publicatieverbod. Zolang deze zaak onder de rechter is, doet het ED geen uitspraken over de inhoud van het geschil.

  1. Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’
    Video

    Davina Michelle kent de moeilijke kant van de roem: ‘Ik dacht: vijf miljoen ogen lachen me nu uit’

    „That’s better than I will ever sound.” Met die woorden beoordeelde wereldster Pink in september 2017 een cover van haar nummer What about us. De cover was het begin van de opmars van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. In de nieuwste aflevering van de AD-documentaireserie Bondig neemt Sascha Visser een kijkje in haar turbulente leven. Vandaag in deel 2: een ongemakkelijk optreden in De wereld draait door én een afterparty.