Nederland drijft MS-patiënten voor behandeling naar buitenland, artsen slaan alarm

met videoNederland mag MS-patiënten niet langer de enige behandeling ontzeggen die kan voorkomen dat ze volledig aftakelen en in een rolstoel belanden. Dat stelt de wetenschappelijke beroepsvereniging van neurologen. 

5 reacties

 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Een vriend van mij heeft deze verschrikkelijke ziekte , en heeft door zijn bedrijf te verkopen alles zelf kunnen / moeten betalen , 2 x Amerika , 1 x Zwitserland en 2 x Belgie...het heeft kapitalen gekost , maar is er lichamelijk niets mee op geschoten , en zit geheel verlamd al jaren aan rolstoel en bed gekluisterd , dus helaas is genezing cq vooruitgang in welk land dan ook , niet voor iedereen van toepassing , de enige die er op vooruit gaan is de kassa van die artsen en de klinieken .
 • H. Boom

  1 maand geleden
  Toen ik deze behandeling wilde doen, werd het afgeraden door mijn neuroloog. Hij zei dat het vaak niet hielp en ik de samenleving op kosten zou drijven door de voor en na behandelingen. Begin is met eerlijk te zijn tegen de patient. Mijn leven is voorbij, ik heb al ruim 30 jr MS. Ook financieel bestaat de ziekte niet in Nederland, want het is zo genaamd geen aangeboren ziekte. Ziek zijn is erg maar dan ook niet mee tellen is mensonterend. Ik hoop dat er meer eerlijkheid en rechtvaardigheid komt
 • gejah nijman

  1 maand geleden
  Ik begrijp niet dat ze niet beseffen dat elk leven waardevol is en een kans moet krijgen. Geld mag geen rol spelen. Nederland loopt trouwens toch achter alle feiten aan. Mensen met long covid krijgen in het buitenland een behandeling die wel aanslaat. Maar hier is geen geld voor onderzoek. Toch heel raar. Je voorkomt hierdoor juist veel kosten.
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Wat hier (en in veel andere gevallen) gebeurt is dat de verzekeraar op de stoel van de specialist gaat zitten en beoordeelt welke behandelingen wel werken, en welke niet. Dat is op zijn minst merkwaardig. Met dank aan de zegenen van de neoliberale marktwerking.
 • Kees Jansen

  1 maand geleden
  Zo raar dit! Al helpt deze behandeling maar in een paar gevallen, dan nog is dat een flinke winst. Ik blijf het raar vinden dat dit niet in Nederland kan, waar men wel voorop wil lopen op allerlei andere gebieden (denk o.a. aan legalisering (soft)drugs) e.d.