In 2019 zorgden protesterende boeren voor onrust bij het provinciehuis in Groningen. Ook toen was er woede over stikstofregels.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2019 zorgden protesterende boeren voor onrust bij het provinciehuis in Groningen. Ook toen was er woede over stikstofregels. © ANP

Nederland staat op scherp: ‘Moeten als overheid serieus gesprek aangaan met woedende mensen’

Het stikstofprotest zet Nederland op scherp, zelfs provinciehuizen lijken niet meer veilig. Hoeveel druppels passen er nog in de emmer voordat deze echt overloopt? ,,Je moet deze vicieuze cirkel zien te doorbreken.”

25 reacties

 • Martin Reekers

  5 maanden geleden
  @Jan Nuvens "Een fors aantal Nederlanders kun je beter volkomen negeren, wat je daar als overheid ook aan moeite instopt is verspilde moeite" Zo redeneert en acteert de overheid al jaaaren, wat juist de oorzaak van de huidige onrust en boosheid is, slimmerik!
 • Gerrit Reindsen

  5 maanden geleden
  Nederland heeft als enigste land en stikstofprobleem, dus dit kinderkabinet moet zo snel mogelijk verdwijnen
 • petra damme

  5 maanden geleden
  Zijn ze lang bezig
 • Jan Nuvens

  5 maanden geleden
  Een fors aantal Nederlanders kun je beter volkomen negeren, wat je daar als overheid ook aan moeite instopt is verspilde moeite. Die mensen zouden eens een tijdje in nagenoeg om het even welk buitenland moeten gaan wonen, mogelijk bewezen dan hoe goed het hier is.
 • Johan Reurink

  5 maanden geleden
  In Nederland woedt een veenbrand, onder de grond, hier en daar komt het bovengronds maar als het uitbreekt is het niet meer te blussen. Rutte lacht alles weg, wat een gaaf landje.