Nederlanders kiezen dit jaar opnieuw voor vakantie in eigen land, Middellandse Zee en vliegtuig zijn uit

VIDEOOndanks alle onzekerheid rond corona willen acht op de tien Nederlanders dit jaar minstens één keer op vakantie gaan. Dat doen ze vooral dichtbij huis, blijkt uit een nieuw vakantieonderzoek van de ANWB. Het Middellandse Zeegebied en verre vliegreizen zijn uit.

4 reacties

 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Wie naar het buitenland gaat moet straks ook niet zeuren over evt coronamaatregelen.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  is vakantie wel mogelijk? met 2 miljoen armen in dit land zou ik er niet over piekeren om vakantie te gaan vieren.
 • Pauline van de Laan

  4 maanden geleden
  "De rest blijft vooral in Europa, blijkt uit een groot vakantieonderzoek van de ANWB onder tweeduizend volwassen Nederlanders." Niet echt representatief, om 2000 ANWB setjes met dezelfde heren/damesfiets én dezelfde bijpassende outfit, te vragen of ze "ondanks het verschrikkelijke virus en de vaccins/maatregelen" liever naar Drenthe gaan, dan risico te lopen in Spanje. Doe je dit onderzoek onder reisbloggers rond de 35, hoor je heel wat anders.
 • janneke Jansen

  4 maanden geleden
  Goedemorgen, mee is niet gevraagd, maar hier mijn antwoord. Helaas voor Nederland, we gaan toch weer na Frankrijk. Wij vinden Nederland te duur, te vol, weinig ruimte. Het weer een onzekere factor.
 1. Van straatschoffie tot succesvol ondernemer: Appie vond ‘letterlijk gat in markt’
  PREMIUM
  Interview

  Van straat­schof­fie tot succesvol ondernemer: Appie vond ‘letterlijk gat in markt’

  Als kind van een gastarbeider met zes broertjes en zusjes had Appie el Massaoudi (33) bepaald geen makkelijke jeugd in de Haagse Schilderswijk. Het had weinig gescheeld of hij was het verkeerde pad opgegaan. Maar het ‘Marokkaanse straatschoffie’ groeide uit tot een succesvolle ondernemer en is nu zelfs bevriend met Mark Rutte. ,,Ik dacht vroeger dat deze wijk Nederland was.’’