Migranten in een boot op de Middellandse Zee, vertrokken vanuit Libië.
Volledig scherm
PREMIUM
Migranten in een boot op de Middellandse Zee, vertrokken vanuit Libië. © AP

Nederlandse filmmaakster zat week vast in geheime militiegevangenis in Libië

De Nederlandse filmmaakster Mea Dols de Jong blijkt eerder dit jaar een week te zijn vastgehouden in een gevangenis van een Libische inlichtingendienst. Ze werd daar dagelijks ondervraagd en haar bezittingen werden afgenomen, andere teamleden werden mishandeld.

 1. Irene (28) en haar moeder (63) hebben allebei borstkanker en gaan dood: ‘Wie van ons gaat er eerst?’
  PREMIUM

  Irene (28) en haar moeder (63) hebben allebei borstkan­ker en gaan dood: ‘Wie van ons gaat er eerst?’

  Het klinkt als een nachtmerrie: twee maanden na je moeder te horen krijgen dat ook jouw borstkanker is uitgezaaid en dat jullie beiden ongeneeslijk ziek zijn. Het overkwam de 28-jarige Irene uit Utrecht en haar moeder Patrizia (63). Samen bereiden ze zich nu voor op de dood. En dat doen ze op een bijzondere manier: door heel veel te lachen. ,,We kregen zelfs op onze flikker.”
 2. LIVE | KLM schrapt proactief vluchten vanwege ziekteverzuim, Oostenrijks parlement keurt vaccinatieplicht goed
  CORONAVIRUS

  LIVE | KLM schrapt proactief vluchten vanwege ziektever­zuim, Oosten­rijks parlement keurt vaccinatie­plicht goed

  Voor het eerst sinds begin november liggen er minder dan 300 coronapatiënten op de ic's. Ook in algemene zin zet de daling in Nederlandse ziekenhuizen door. Vandaag worden nog 1123 patiënten voor Covid behandeld. De Tweede Kamer van het Oostenrijkse parlement heeft ingestemd met de invoering van een vaccinatieplicht voor alle inwoners vanaf 18 jaar vanaf 1 februari. En in Frankrijk treden vanaf 2 februari versoepelingen in. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.