Er is al langere tijd grote ontevredenheid over de jeugdzorg. Jeugdhulpverleners gingen ruim 1,5 jaar geleden de straat op voor verbetering.
Volledig scherm
Er is al langere tijd grote ontevredenheid over de jeugdzorg. Jeugdhulpverleners gingen ruim 1,5 jaar geleden de straat op voor verbetering. © ANP

Niet geld en de politiek, maar gezinnen en hulpverleners moeten gaan meebeslissen over jeugdzorg

Een agressieve jongen met een trauma keerde na drie maanden in een jeugdzorginstelling onbehandeld terug naar zijn moeder. Door wachtlijsten kon de ggz hem nog steeds niet helpen. Vakbond FNV en Stichting Beroepseer publiceren vandaag een advies waarin staat dat niet geld en politiek, maar kinderen, ouders en jeugdhulpverleners weer moeten meebeslissen over welke zorg een gezin nodig heeft.

2 reacties

  • Anita Beltman

    1 jaar geleden
    Graag praat en denk ik over dit onderwerp mee. Mijn 2 puberkinderen wonen in een mentorhuis, wat echt niet nodig was en neemt plekken in van kinderen die het veel meer nodig hebben
  • Anita Beltman

    1 jaar geleden
    Helemaal mee eens, geld is niet de oplossing, beter afstemmen en zich verdiepen in ouders kan veel gemeenschapsgeld en leed besparen. Verder is het ook belangrijk om te kijken naar de ongelijkwaardigheid tussen ouders en hulpverleners, ipv zaken van ouders over te nemen of af te pakken, is mijn mening kun je ouders beter in hun kracht zetten en vertrouwen hebben en ze daarbij te ondersteunen.