Volledig scherm
Symbolica. © Efteling

Nieuwe schetsen vrijgegeven van Efteling-attractie Symbolica

De Efteling heeft vandaag opnieuw schetsen gepubliceerd van de nieuwe attractie Symbolica. Op de schetsen is de paleistuin op het dak van het ‘Paleis der Fantasie’ te zien. In die tuin worden ook ongeveer 800 zonnepanelen verwerkt.

De schets toont een daktuin op negen meter hoogte. ,,Tuinen zijn een belangrijk onderdeel van paleizen over de hele wereld, de paleistuin van Symbolica is mede geïnspireerd op tuinen van andere grote paleizen”, aldus Olaf Vugts, directeur Imagineering. Naar verwachting worden de zonnepanelen in april geplaatst. Daarna wordt het dak beplant. De nieuwe attractie wordt deze zomer geopend, dat in totaal ruim 61 bij 60 meter groot is. Symbolica wordt een overdekte attractie.

In het paleis waar Pardoes de Tovernar gastheer is, kunnen bezoekers uit drie verschillende routes kiezen waarna ze in koetsachtige voertuigen mogen stappen. Vervolgens komen ze langs geheime, verbogen en magische kamers van het Paleis der Fantasie en maken ze verschillende avonturen mee.

De attractie komt in het midden van het park te staan naast de Pagode (de uitkijktoren van de Efteling) en aan de voet van het Sprookjesbos. Hier was nog voldoende plek om de Symbolica te plaatsen.

Hoe het enorme gestalte gebouwd wordt, is te volgen via YouTubeIedere maand verschijnt een nieuwe aflevering via het Efteling YouTube-kanaal. In totaal gaat het om acht filmpjes. Vandaag heeft het pretpark de derde aflevering online gezet. Hierin staan de muziek en speciale effecten centraal.