Nog een paar dagen heerlijk zacht herfstweer maar daarna wordt het koud

videoHet is de komende dagen bewolkt en er valt hier en daar lichte regen, verder is het vooral heerlijk zacht herfstweer. Met in het zuidoosten temperaturen van 18 tot 20 graden is het warm voor de tijd van het jaar. Komend weekend moet de Indian summer weer plaatsmaken voor de echte herfst: dan kan het wel eens hard gaan waaien.

Vandaag is er over het algemeen veel bewolking en vooral in het westen en noorden kan een buitje vallen. Hier en daar breekt de zon soms door. Het is zo'n 15 graden en er staat weinig wind. 

De komende dagen blijft het rustig en redelijk bewolkt weer. De temperaturen schommelen tussen de 15 tot 17 graden, met in het binnenland woensdag en donderdag zelfs een voorspelling van zelfs 18 tot 20 graden. ,,Het is vrij warm voor deze tijd van het jaar’’, zegt Raymond Klaassen van Weerplaza. ,,Normaal gesproken liggen de temperaturen rond de 13-14 graden.’’ 

Dit weekend komt er onrustig weer deze kant op, aldus Klaassen. Bewolking en regen, en zeker in de kustgebieden kan het flink gaan waaien. Volgende week wordt het weer rustiger en ook koeler. Mogelijk gaat nachtvorst ons koude ochtenden opleveren.

Volledig scherm
Herfst © ANP XTRA