Do Visser
Volledig scherm
© Do Visser

Noodkreet natuurorganisaties: stop met kaalkap bossen in Nederland

Er moet snel een verbod komen op het kappen van hele stukken bos. Daarvoor pleiten het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten en zestig andere natuurorganisaties vandaag bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 1. Dochters verbreken contact na misbruikschandaal: ‘Ik zie je niet meer als mijn moeder’
  Video

  Dochters verbreken contact na misbruik­schan­daal: ‘Ik zie je niet meer als mijn moeder’

  ,,Bespottelijk.’’ Zo omschreef advocate Koster vandaag de strafeis (10 jaar) tegen haar cliënte Tanja D. tijdens de tweede zittingsdag in de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak. Ze vindt het onrechtvaardig dat de Terneuzense een hogere straf boven het hoofd hangt dan Pascal P., die eerder al werd veroordeeld tot 8 jaar cel met tbs voor zijn aandeel in het misbruik. De oudste dochter liet weten het contact met haar moeder nu ook te hebben verbroken. ,,In het begin kon ik je alles vergeven maar nu niet meer, ik zie je niet meer als mijn moeder.”
 2. LIVE | Filipijnse president dreigt vaccinweigeraars met celstraf, Italië schaft mondkapje buiten af
  CORONAVIRUS

  LIVE | Filipijnse president dreigt vaccinwei­ge­raars met celstraf, Italië schaft mondkapje buiten af

  Sint-Maarten gaat als eerste van de zes Caribische eilanden van het Koninkrijk kinderen van 12 jaar en ouder met onderliggende ziektes vaccineren. De Nederlandse Gezondheidsraad heeft toestemming gegeven voor de vaccinaties, aldus de regering van Sint-Maarten. En Cuba kan bijna beginnen met de vaccinatie met zijn eigen coronavaccins. Het Cubaanse vaccin Abdala zou na drie keer prikken voor 92,28 procent effectief zijn tegen het longvirus. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.