Volledig scherm
Een reiziger checkt uit met OV-chipkaart, foto ter illustratie. © ANP

NS geeft kaartverkoop deels vrij

De NS gaat bedrijven zoals leasemaatschappijen, touroperators en hotelexploi­tanten stimuleren om treinkaartjes en -abonnementen te verkopen aan klanten. Het spoorbedrijf claimt daarmee de eerste vervoerder in Europa te zijn die een deel van de verkoop volledig uitbesteedt aan derden, bericht het Financieele Dagblad.

De nieuwe partners van de NS kopen op grote schaal treinkilometers in bij NS. Die kunnen ze naar eigen inzicht verdelen onder hun klanten. Zij mogen zelf de prijs van een ticket of abonnement bepalen. De klant kan dan bijvoorbeeld via een app of tankpas gebruikmaken van de trein.

De NS wil verstokte autorijders naar het spoor lokken en hoopt zaken te doen met diverse mobiliteitsbedrijven. ,,Straks geeft de traditionele tankpas van de leasemaatschappij toegang tot de trein”, zegt commercieel directeur Tjalling Smit. ,,De rijder van een leaseauto kan dan zelf kiezen welk vervoermiddel hem of haar het beste uitkomt: de auto of de trein.”

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.