Rechtbanktekening met vlnr en vbnb: Arthur M., advocaat Inez Weski, Ashraf B., Mohamed M., Zacharia A., (boven vlnr) en Mohammed R., advocaat Nico Meijering, advocaat Christian Flokstra, advocaat Laura ter Steeg en advocaat Yassine Bouchikhi.
Volledig scherm
Rechtbanktekening met vlnr en vbnb: Arthur M., advocaat Inez Weski, Ashraf B., Mohamed M., Zacharia A., (boven vlnr) en Mohammed R., advocaat Nico Meijering, advocaat Christian Flokstra, advocaat Laura ter Steeg en advocaat Yassine Bouchikhi. © ANP

OM opent aanval op ‘lekkende advocaten’ tijdens liquidatieproces Marengo

UpdateHet Openbaar Ministerie heeft vandaag tijdens de hervatting van het Marengo-proces de aanval geopend op een aantal advocaten, die in de ogen van het OM geheime informatie hebben gelekt aan de organisatie van Ridouan Taghi. Verslaggever Yelle Tieleman was in de rechtbank en deed live verslag. 

 1. Woede na groot voetbalfeest in Tilburg: ‘Mes in rug van zorgpersoneel’
  Video /update

  Woede na groot voetbal­feest in Tilburg: ‘Mes in rug van zorgperso­neel’

  De gemeente Tilburg heeft gisteravond tot woede van velen een groot voetbalfeest toegestaan, waarbij honderden supporters van Willem II de coronamaatregelen schonden. De gemeente greep niet in en na het feest ontstonden relletjes. De politievakbond spreekt van een mes in de rug van het zorgpersoneel. De VVD van een ‘eigen doelpunt in onze strijd tegen corona’. Burgemeester Theo Weterings van Tilburg staat nog altijd achter het besluit om het feest toe te staan.
 2. Woede in Haarlem na ‘geblunder’ met ‘extreme’ stadsdichter: ‘Onze stad staat voor paal’
  PREMIUM

  Woede in Haarlem na ‘geblunder’ met ‘extreme’ stadsdich­ter: ‘Onze stad staat voor paal’

  In de Haarlemse politiek is grote verontwaardiging ontstaan over de kwestie met Darryl Danchelo Osenga, de stadsdichter die na twee dagen is ontslagen vanwege een grote reeks aan gewelddadige berichten op Twitter. VVD en Forum voor Democratie stellen dat er is geblunderd rondom de voordracht van de stadsdichter en eisen opheldering van het college. ,,Ik ben woest, de goede naam van onze stad is bedoezeld”, stelt Louise van Zetten (Hart van Haarlem) tegen deze site.