Volledig scherm
Klaas Otto staat de pers te woord bij de rechtbank in Breda © ANP

OM vindt 6 jaar cel voor Klaas Otto te weinig en gaat in hoger beroep

Klaas Otto (50) moet langer de cel in, vindt het Openbaar Ministerie. Zes jaar is te weinig, luidt de verklaring. 

De oprichter van motorclub No Surrender is veroordeeld voor het witwassen van 1,3 miljoen euro, afpersing, zware mishandeling en bedreiging. Het vonnis luidde twee weken geleden zes jaar cel. De eis van het OM was 10 jaar. 

Twee weken geleden overwoog de officier al om in hoger beroep te gaan tegen de lagere celstraf. Nu gaat het OM ook daadwerkelijk in hoger beroep. 

Dit draagt bij aan de acties die het OM verricht met partners als politie, belastingdienst en gemeenten. Zij willen hard optreden tegen georganiseerde criminaliteit in het zuiden van Nederland. 

 1. Wanhoopsbrief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

  Wanhoops­brief vanuit Thaise cel aan minister: ‘Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

  TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”
 2. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
  PREMIUM

  Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

  Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”