ANP
Volledig scherm
© ANP

Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Janssen-vaccin

Vier academische ziekenhuizen gaan onderzoeken of het nuttig is om mensen die zijn gevaccineerd met het coronavaccin van Janssen toch een tweede prik te geven. In principe volstaat bij dit vaccin één prik, zeker om ernstige ziekte door het virus te voorkomen. ,,Door de toenemende circulatie van bepaalde varianten van het coronavirus is het mogelijk dat een aanvullende vaccinatie na één shot Janssen noodzakelijk is”, meldt het Erasmus MC.

6 reacties

 • loeske hansen

  1 maand geleden
  @Dineke Roseboom, dat is dus een keuze die die jonge mensen zelf maken. Als op vakantie gaan zo zaligmakend is moet je er soms iets voor doen of laten. ALS ik tegen vaccinatie zou zijn zou een vakantie echt niet maken dat ik dan toch maar die prik zou halen. Dan zou ik voor sneltesten kiezen of thuisblijven. En waar staat trouwens dat die medewerkers jongeren zijn?
 • J Thijs

  1 maand geleden
  In de landen om ons heen wordt al gecombineerd gevaccineerd, in Nederland niet, hier weten ze alles beter. Toch zijn we nog steeds oranje, lopen achter en zijn het slechtste jongetje van de klas (Europa)
 • Coen Van Hall

  1 maand geleden
  Het is niet meer dan normaal dat de wereld in beweging is. Zeker bij nieuwe virussen en nieuwe vaccins. Elk zinnig mens kan dit bedenken. Ga de uitvindingen en vooruitgang van de laatste 20 of 30 jaar na. De wereld staat niet stil en ontwikkelt zich. Vroeger, nu en in de toekomst. Ik heb het volste vertrouwen in die ontwikkeling. Zo werden al vele, ja zelfs het merendeel van de ziektes uit het donkere verleden succesvol bestreden. Dat zal ook nu zo zijn. Vooruitgang stop je niet. Gelukkig maar.
 • A.M. ijkelenstam

  1 maand geleden
  Proefkonijn
 • W van Daelen

  1 maand geleden
  Nee Dineke, Laat het COVID virus maar rond gaan! Inmiddels bijna 4 miljoen mensen overleden wereldwijd… Maar dat zijn allemaal gekkies hè? Hoe anders, dan zonder testpersonen, gaan we deze pandemie te boven komen? Btw; ik heb 3 vaccinaties gehad. Gewoon als testpersoon