Verplegend personeel in het HMC Westeinde in Den Haag.
Volledig scherm
Verplegend personeel in het HMC Westeinde in Den Haag. © ANP / ANP

Onduidelijkheid over aantal patiënten in ziekenhuis met corona, maar niet dóór corona

Een deel van de coronapatiënten op de verpleegafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen ligt in het ziekenhuis mét corona, maar niet dóór corona. Er wordt echter niet landelijk bijgehouden om hoeveel mensen het gaat. In Groningen zou het om een derde van het aantal patiënten gaan.

 1. Gezin van Gea kroop door het oog van de naald bij vuurzee in Nijkerk: ‘Branddeuren waren onze redding’
  PREMIUM

  Gezin van Gea kroop door het oog van de naald bij vuurzee in Nijkerk: ‘Branddeu­ren waren onze redding’

  Gea Haandrikman zit een dag na de brand bij Haan Textieldiensten in Nijkerk nog te trillen op haar stoel: ,,Je wordt helemaal geleefd. Je weet niet wat je overkomt en gaat maar handelen.” Het was Gea die ’s nachts de brand ontdekte in het bedrijf aan de Havenstraat, dat direct aan hun huis grenst. Slechts een kleine overloop en het kantoor scheidde hun huis van de vuurzee.
 2. Fataal auto-ongeluk is drama voor jonge vriendengroep: ‘R. moet de gevolgen van zijn fout voor de rest van zijn leven meedragen’
  PREMIUM

  Fataal au­to-ongeluk is drama voor jonge vrienden­groep: ‘R. moet de gevolgen van zijn fout voor de rest van zijn leven meedragen’

  Op 27 augustus 2020 net na middernacht maakte een harde klap tegen een boom in het buitengebied van Markelo een einde aan twee jonge levens. Maandag stond Brett R. uit Lochem, de bestuurder van de ongevalsauto, voor de rechter in Almelo. Op de zitting werd duidelijk dat de vriendschapsbanden sterker zijn dan ooit. Het diepe verdriet wordt samen verwerkt.