Onno de Jong
Volledig scherm
Onno de Jong © ICE Advocaten

Onno de Jong tweede advocaat Nabil B.: ‘Anders kon ik mezelf niet meer in spiegel aankijken’

Kroongetuige Nabil B. heeft een tweede advocaat: Onno de Jong, specialist in het bijstaan van kroongetuigen, gaat Peter Schouten bijstaan, zo bevestigt hijzelf aan het AD, na berichtgeving van de Telegraaf

 1. 15-jarige die homo’s uitschold tóch vrijgesproken van groepsbelediging, werkstraf geschrapt
  Video

  15-jarige die homo’s uitschold tóch vrijgespro­ken van groepsbele­di­ging, werkstraf geschrapt

  De 15-jarige Ilias A., die twee Amsterdamse, homoseksuele mannen uitschold, is in hoger beroep toch vrijgesproken voor groepsbelediging. Het gerechtshof oordeelt dat de zin die hij riep ‘In Amsterdam, gay is not normal’ geen groepsbelediging is voor alle homo’s en verlaagde de straf. De zaak leidde in april tot veel ophef omdat de slachtoffers de scheldpartij filmden en Ilias later op YouTube een interview gaf.
 1. Rechtbank legt celstraffen tot 10 jaar in proces rond aanslag op Telegraafgebouw
  VIDEO

  Rechtbank legt celstraf­fen tot 10 jaar in proces rond aanslag op Telegraaf­ge­bouw

  De rechtbank in Amsterdam heeft maandag straffen opgelegd, uiteenlopend van een geldboete tot tien jaar cel, aan acht leden van een criminele bende, die een aanslag pleegde op het gebouw van De Telegraaf en zich daarnaast toelegde op autodiefstallen. De rechtbank sprak vier verdachten vrij voor betrokkenheid bij de aanslag. Justitie eiste eerder tot twaalf jaar cel tegen de groep veelal jonge Amsterdammers.
 2. LIVE | Besmettingen stijgen met 2914, ziekenhuizen moeten dit weekend reguliere zorg afschalen
  coronavirus

  LIVE | Besmettin­gen stijgen met 2914, ziekenhui­zen moeten dit weekend reguliere zorg afschalen

  Het aantal besmettingen is in de afgelopen 24 uur gestegen met 2814. Internisten zien dat de reguliere verpleegafdelingen sneller volstromen met coronapatiënten dan bij de uitbraak in maart. Voor elke patiënt op de ic’s zouden er nu vier op verpleegafdelingen liggen. Het risico is dat andere vormen van zorg worden afgeschaald. Een team van onafhankelijke experts, waaronder voormalig RIVM-baas en epidemioloog Roel Coutinho, bepleit het dragen van mondkapjes. Lees in dit liveblog alles over het coronavirus. Ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.