Nijmeegse onderzoekers zien een genetisch defect als mogelijke verklaring waarom het coronavirus bij sommige jonge, verder gezonde patiënten soms toch keihard toeslaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmeegse onderzoekers zien een genetisch defect als mogelijke verklaring waarom het coronavirus bij sommige jonge, verder gezonde patiënten soms toch keihard toeslaat. © Getty Images/iStockphoto

Ontdekking bij onderzoek Brabantse broers (29 en 31): ernstig verloop corona-infectie door gendefect

Hoe konden de nog jonge broers Guus en Bram Konings uit Beek en Donk zo ongenadig worden getroffen door het coronavirus? Onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen hebben een genetisch defect gevonden dat die vraag mogelijk kan beantwoorden.

  1. FNV onder vuur om bestuurder die Fidan Ekiz uitmaakt voor 'excuus-Turk': 'Dit zijn bizarre tweets’

    FNV onder vuur om bestuurder die Fidan Ekiz uitmaakt voor 'ex­cuus-Turk': 'Dit zijn bizarre tweets’

    Een medewerker van FNV heeft met een reeks extreme berichten de vakbond behoorlijk in verlegenheid gebracht. Vakbondsbestuurder Nevin Demirtas opereerde langere tijd met een schuilnaam op Twitter en schold diverse mensen de huid vol, onder wie ook journaliste en programmamaker Fidan Ekiz. Een woordvoerder van FNV distantieert zich van de berichten. ,,Dit heeft helemaal niets met de vakbond te maken of waar we voor staan.”