De nertsenfokkerij aan de Heuveleindseweg met op de achtergrond de wijk Heivelden. De gemeente Best kreeg dit jaar zes meldingen over ontsnapte nertsen.
Volledig scherm
De nertsenfokkerij aan de Heuveleindseweg met op de achtergrond de wijk Heivelden. De gemeente Best kreeg dit jaar zes meldingen over ontsnapte nertsen. © DCI Media

Ontsnapte nertsen op straat in Best: ‘Wat als ze besmet zijn met het coronavirus?’

Een ‘ver-van-mijn-bedshow’ was de nertsenfokkerij in het Brabantse Best voor omwonenden. Tot duidelijk werd dat de dieren het coronavirus kunnen overbrengen. En er op het bedrijf af en toe een deurtje open bleef staan. ,,Help, er zit er eentje in de achtertuin.”

  1. Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Janssen-vaccin
    6

    Onderzoek naar nut tweede prik na eerste Jans­sen-vac­cin

    Vier academische ziekenhuizen gaan onderzoeken of het nuttig is om mensen die zijn gevaccineerd met het coronavaccin van Janssen toch een tweede prik te geven. In principe volstaat bij dit vaccin één prik, zeker om ernstige ziekte door het virus te voorkomen. ,,Door de toenemende circulatie van bepaalde varianten van het coronavirus is het mogelijk dat een aanvullende vaccinatie na één shot Janssen noodzakelijk is”, meldt het Erasmus MC.