Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Ontvoerde 15-jarige Emily uit Groningen is terecht

De 15-jarige Emily uit het Groningse Grootegast die mogelijk tegen haar wil was meegenomen uit haar ouderlijk huis, is weer terecht. De politie laat weten dat ze haar zaterdagnacht in Amsterdam hebben aangetroffen.

Over de oorzaak van de vermissing en de toestand waarin ze werd gevonden, doet de politie verder geen uitspraak. Wel meldt de politie met haar in gesprek te zullen gaan. Afgelopen woensdag werd er in de vroege ochtend ingebroken in de woning van de familie van het meisje. Later meldde de politie dat er uit nader onderzoek bleek dat er toch niet was ingebroken maar dat het meisje vermoedelijk zelf degene had binnengelaten die haar zou hebben meegenomen. 

Daarbij werd de auto van de ouders van het gezin weggenomen en was ook de 15-jarige spoorloos. ,,Inmiddels is uit het onderzoek gebleken dat ze mogelijk tegen haar wil is meegenomen", liet de politie weten. Het is niet de eerste keer dat de Groningse vermist raakte. De puber verdween in november 2017 ook al eens. 

De toen 12-jarige werd in haar ondergoed teruggevonden in Den Haag bij de 18-jarige Raad Al D. Ze was misbruikt. De man uit Den Haag werd in 2018 veroordeeld tot negen maanden cel. De Haagse rechtbank achtte bewezen dat hij het minderjarige meisje had geprobeerd over te halen tot seks, ook wel grooming genoemd.

Afgelopen september was ze wederom spoorloos. Ze vertrok met de taxi naar school in Groningen, maar besloot daar te spijbelen. Vier dagen later werd ze weer gevonden.

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.