Ook zorg voor ongevaccineerden? ‘Ongehoord als we consequenties maar moeten aanvaarden’

videoHebben ongevaccineerden net zo veel recht op zorg als gevaccineerden? Die vraag komt in het publieke debat steeds vaker op door de toestroom van coronapatiënten uit de Biblebelt. We vragen het een gereformeerde dominee en twee hoogleraren.

12 reacties

 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  leertouwer moet je niet iedere keer op die neoliberale graaiers van de vvd en hun extreem rechts inhalende broeders stemmen die alleen in soundbites en niet in oplossingen denken stemmen. Hoort, zegt het voort. En tot die tijd moet je je best doen om de zorg te ontzien. Dus als je je kunt laten vaccineren, gewoon doen. Niet als een pro-plaag wappie roepen dat we allemaal dood gaan (niemand heeft het leven levend verlaten, dus...) terwijl ze het gewoon niet meer snappen.
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Woortman 75% van alle mensen in het ziekenhuis met corona; ongevaccineerd. 80% van alle mensen in de ic met corona; ongevaccineerd. Allemaal mensen die de zorg voor andere mensen uitstellen, waardoor mensen met kanker, met hartziektes, met god weet wat allemaal niet geholpen kunnen worden, waardoor deze mensen komen te overlijden omdat ze niet de zorg kunnen krijgen omdat er een zooi die bang zijn voor een prikje ze uit de ziekenhuizen houdt. Dat zijn wel doden door corona, niet door het virus.
 • johan leertouwer

  1 jaar geleden
  Gaan we ook alle NIET rokers voorrang geven bij kanker behandelingen? En als je je been breekt door alcoholmisbruik dan los je het zelf maar op? Het echte probleem is nog steeds de zorg die we steeds verder uitkleden…
 • Walther Woortman

  1 jaar geleden
  Waarom mag ik zelf niet bepalen wat ik in mijn lichaam laat spuiten, als ik de corona krijg zal dit 99% van een gevaccineerde komen, dus zo een groot gevaar ben ik niet als ongevaccineerde. Maar laten we ook alle sportmensen die met blessures komen ook niet meer behandelen en rokers, drinkers, verslaafden ga zo maar door.
 • Iris Kock

  1 jaar geleden
  Ik vind van niet, als ze zich niet willen vaccineren ok!! Maar de meesten hebben zich laten vaccineren om zichzelf en anderen te beschermen! Zegt jouw ego jou, dat jij dat niet doet, ok(!)..,maar doe niet zielig als je ziek wordt!! De meesten, die zich hebben laten vaccineren, hebben dit gedaan voor zichzelf en anderen te beschermen!! Niet willen laten vaccineren o.k., maar dan ook de consequenties aanvaarden...”Lekker thuis uitzieken als het zover is, zodat andere operaties door kunnen gaan!!”