Advocaten Gerald Roethof en Machteld Roethof komen aan bij Justitieel Complex Schiphol, voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Moreno B. en Giermo B.
Volledig scherm
Advocaten Gerald Roethof en Machteld Roethof komen aan bij Justitieel Complex Schiphol, voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Moreno B. en Giermo B. © ANP

Openbaar Ministerie haalt fel uit naar advocaten in moordzaak Derk Wiersum

VIDEOHet Openbaar Ministerie heeft dinsdag fel uitgehaald naar de advocaten van de verdachten in de strafzaak over de moord op advocaat Derk Wiersum. Volgens het OM hebben de raadslieden in hun maandag uitgesproken pleidooien ‘grote woorden’ gebruikt, die de vraag oproepen of daar wel goed over is nagedacht. Justitie meent dat de uitlatingen niet passen bij ‘een zaak van dit kaliber, met deze ernst en deze gevolgen’.

10 reacties

 • Martin Reekers

  3 maanden geleden
  Het zijn ratten, met kennis van juridische zaken. Niets meer of minder.
 • RCJ Biertje

  3 maanden geleden
  Beroepshalve heb ik met hen te maken gehad. Ik snap dat advocaten voor hun cliënt opkomen maar dit advocaten bureau gaat over ........!
 • Mies Gooyer

  3 maanden geleden
  J le Blanc, het gaat niet om een gestolen appel. Familie of niet, als de feiten daar zijn horen ze achter slot en grendel.
 • Mark Pier

  3 maanden geleden
  Tussen iets ontkennen en het daadwerkelijk niet gedaan hebben zit nog een hoop verschil. En als de verdachten zich iedere keer maar weer beroepen op hun zwijgrecht dan gaat mijn voordeel van de twijfel naar het OM. Dit op basis van feiten en niet op verzonnen alternatieve scenario's in zowel deze zaak als in de zaak Verstappen. Zou mij niet verbazen dat deze advocaten de verdachten van de moord op Peter R de Vries gaat bijstaan. Echt iets voor hem en zijn kantoor.
 • B v.d. Laar

  3 maanden geleden
  @J Le Blanco als ik heel eerlijk ben dan zou ik mij de ogen uit de kop schamen als een advocaat met zulk iets op de proppen kwam ook al was het een naaste. De advocaten gaan steeds grover te werk met onzinnige argumenten en zonder moreel besef en fatsoens norm. Hoog tijd dat er gekeken wordt hoe ver een advocaat mag gaan. Dit heeft niets meer met een goede verdediging te maken en advocaten zouden hierop aangepakt moeten worden. Verdediging, natuurlijk maar zonder deze egotrippers.
 1. Advocaat verdachte moord Derk Wiersum: ‘We moeten geen Amerikaanse toestanden krijgen’
  Play

  Advocaat verdachte moord Derk Wiersum: ‘We moeten geen Amerikaan­se toestanden krijgen’

  De 32-jarige Moreno B., volgens het Openbaar Ministerie betrokken bij de moord op advocaat Derk Wiersum, moet worden vrijgesproken. Dat betoogden zijn advocaten vandaag. Er is niet genoeg bewijs voor een veroordeling en er staat niet vast dat de daders een moord wilden plegen, menen zij. Mogelijk waren ze uit op zijn Rolex, suggereert advocaat Gerald Roethof. Vorige week eiste het OM levenslang tegen B. en medeverdachte Giërmo B. (37). Lees hieronder alles terug van de zitting van vandaag.