Volledig scherm
La Belle Créole was ooit de droom van de algemeen directeur van de wereldberoemde hotelketen Waldorf Astoria. © Screenshot YouTube

‘Opgehangen man in resort probeerde eerst zijn schoonzus te verkrachten’

Wandelaars hebben gisteren op Sint Maarten een horrormoment beleefd. In een leegstaand hotelcomplex op het Frans-Nederlandse eiland in de Caraïben zagen ze een ontzield mannenlichaam hangen. 

Het slachtoffer is volgens de politie een 32-jarige man tegen wie kort voor zijn dood aangifte werd gedaan door zijn schoonzus. De man zou geprobeerd hebben het meisje (15) te verkrachten. Daarvan maakte ze zaterdagochtend melding bij de politie.

Even later ontving de politie een telefoontje van in het buitenland wonende familie van de man. Die hadden contact gehad met de man en vreesde dat de man zichzelf van het leven zou beroven. Die angst werd bewaarheid, toen twee wandelaars de man aantroffen in een verlaten gebouw op resort La Belle Créole. 

Vervloekt 

Dat is een resort op het Franse deel van het eiland. Het complex, in 1995 grotendeels verwoest door orkaan Luis en sindsdien verlaten, is volgens plaatselijke overleveringen vervloekt. Dit omdat het zou zijn gebouwd op ‘heilige grond’ van de Arawakken, een indianenstam die zich eind 15de eeuw vanuit Venezuela vestigde op de Antillen. Zij zouden hun doden hebben begraven op die bewuste plek op Sint Maarten. 

La Belle Créole was de droom van Claude Philippe, in de jaren veertig en vijftig algemeen directeur van de beroemde hotelketen Waldorf Astoria. Hij liet het resort op Sint Maarten bouwen in de jaren zestig naar voorbeeld van een Mediterraans dorp. De Frans-Brits-Amerikaanse hotelmanager moest zijn droom half afgebouwd achterlaten wegens geldproblemen. Het project lag daarna jaren stil maar werd nieuw leven ingeblazen door andere investeerders.

Eerder meldde deze site dat het slachtoffer een Nederlandse dertiger zou zijn die werd gezocht door de politie, maar dat is volgens de politie op Sint Maarten niet het geval. Het onderzoek is nog in volle gang. 

Volledig scherm
Het verlaten resort. © Screenshot YouTube
  1. Victor Vlam en Marcel Hensema in De Ochtend Show to go

    Victor Vlam en Marcel Hensema in De Ochtend Show to go

    Amerikadeskundige Victor Vlam en acteur/regisseur Marcel Hensema zijn 21 januari te gast in De Ochtend Show to go. Victor schuift aan om ons alles te vertellen over het impeachment-proces tegen de Amerikaanse president Donald Trump dat morgen de laatste fase ingaat en de rechtszaak tegen Harvey Weinstein. Marcel Hensema komt vertellen over zijn theatervoorstelling ‘In de Hens’, de film ‘Goud’ die draait op het IFFR Rotterdam en de nieuwe serie ‘Hollandse Hoop’ op BNNVara.
  2. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

    Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

    Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming.