Volledig scherm
Van Miltenburg © ANP

Oppositie boos op Van Miltenburg

De oppositiefracties SP, D66 en de ChristenUnie zijn boos op Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg. Reden is dat zij volgens deze oppositiepartijen geen verantwoordelijkheid neemt voor een procedure waarbij anonieme brieven aan haar adres, ook die van klokkenluiders, automatisch worden vernietigd.

Alexander Pechtold (D66), Michiel van Nispen (SP) en Gert-Jan Segers uitten hun onvrede vrijdagavond in Nieuwsuur. Dat kwam de procedure op het spoor tijdens het zoekwerk naar het bonnetje in de Teeven-deal, dat in maart dit jaar uiteindelijk de val van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven inluidde.

Inmiddels is besloten de procedure te veranderen. Pechtold en Segers noemen dat een paniekreactie die niet wegneemt dat Van Miltenburg verantwoordelijk is voor de procedure, ook al is formeel de griffier van de Tweede Kamer dat. Volgens Segers had Van Miltenburg excuses moeten aanbieden. Hij kondigt aan dat hij het er maandag in een debat met de voorzitter over de begroting van de Kamer over wil hebben. Segers heeft grote twijfels over het optreden van Van Miltenburg. Ook Pechtold en Van Nispen willen dat Van Miltenburg zich in het debat verantwoordt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.