Dit is wat de politiemedewerkers onder meer zagen in Parijs en wat aanleiding was voor een reeks door de politie als 'zeer ongepast' en ‘onacceptabel’ aangemerkte uitlatingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is wat de politiemedewerkers onder meer zagen in Parijs en wat aanleiding was voor een reeks door de politie als 'zeer ongepast' en ‘onacceptabel’ aangemerkte uitlatingen. © Carlo ter Ellen

Oranjefans uit Zutphen in grote problemen door uitspraken omdat ze bij de politie werken

Hangt de zes geschorste medewerkers van politie-eenheid Oost-Nederland strafontslag boven het hoofd vanwege racistische taal in een filmpje dat via Twitter is verspreid?

10 reacties

 • Ron Offerman

  2 maanden geleden
  Tegenwoordig roept men al racisme als een blank iemand een scheet laat.
 • Johan Wolff

  2 maanden geleden
  Waarom deze agenten bestraffen ze zeggen de waarheid en 80 procent van de bevolking is het met hun eens
 • W. Bouwhuis

  2 maanden geleden
  Deze agenten zwaar beboeten ze zijn toch gek op bekeuringen normaal delen zij ze uit laat ze nu maar zelf een boete ontvangen . En verplicht een half jaar een asiel zoeker kost en inwoning geven.
 • G Nieuwenhuijs

  2 maanden geleden
  Als deze uitspraken worden gedaan door 1 politieman en verder burgers, is het al verwerpelijk. Nu het onder meerdere politiemannen wordt gedaan , kan je deze instelling in de auto of op bureau tijdens een dienst wel raden.
 • Theo Cornelissen

  2 maanden geleden
  Deze politie mensen bestraffen, ze hebben een voorbeeld functie nou dat hebben ze dan laten zien. Ben benieuwd wat hun straf gaat worden, kan nooit lichte straf zijn.
 1. ‘Walgelijk’ filmpje met racistische uitspraken schaadt vertrouwen: ‘Tegen deze politie moeten we opkijken?’
  PREMIUM

  ‘Walgelijk’ filmpje met racisti­sche uitspraken schaadt vertrouwen: ‘Tegen deze politie moeten we opkijken?’

  Politiemensen die samen naar buiten traden om racisme van collega's aan de kaak te stellen, vrezen dat échte veranderingen uitblijven. De politieleiding bezweert het tegendeel. Voor Nederlanders met een migratieachtergrond is het uitgelekte filmpje de zoveelste klap in het gezicht. ,,Het gedrag dat ik hier zie, is gedrag dat ik eerder bij een hooligan zou verwachten dan bij de personen die de wet dienen te handhaven.”