Foto ter illustratie. Een deel van de medewerkers in de kinderopvang, peuterspeelzalen en de buitenschoolse opvang legt volgende week het werk neer. Het gaat om leden van FNV Zorg & Welzijn
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Een deel van de medewerkers in de kinderopvang, peuterspeelzalen en de buitenschoolse opvang legt volgende week het werk neer. Het gaat om leden van FNV Zorg & Welzijn © ANP

Ouders de klos van stakingen in kinderopvang nadat cao-onderhandelingen via beeldbellen stukliepen

Meestal is een cao-conflict glashelder: de werkgevers willen minder geld geven dan de vakbonden eisen. In de kinderopvang zijn ouders de klos door stakingen, omdat de verhoudingen tussen onderhandelaars verpest zijn na mislukte videovergaderingen. Hun ruzie draait helemaal niet om meer loon, maar om de aanpak van werkdruk en regeldruk.  

6 reacties

 • A. Bulten

  1 maand geleden
  En wanneer die ouders staken wie klaagt er dan ?
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  en de ouders maar klagen hadden zij maar geen kinderen moeten nemen. stelletje zeurneuroten.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  laten die ouders de kinderen zelf opvoeden, dat moesten onze ouders ook. dan maar geen vakanties, meerdere auto's en noem zo het hele rijtje must haves maar op.
 • J. Meijer

  2 maanden geleden
  Hallo Paul moet je doen en dan maar zelf op je kinderen passen dan zul je zien hoe zwaar dat is!
 • J. Meijer

  2 maanden geleden
  De werk druk is echt te hoog. In de kinderopvang zijn er maar weinig mensen die fulltime kunnen werken, zo zwaar is het. Het ziekte verzuim is hoog, maar onder ling steunen ze elkaar wel ondanks de werkdruk. De ouders zouden ook mee moeten staken, door de grote groep aantallen is niet genoeg tijd voor de kinderen!