Volledig scherm
De parkeerplaats in Eersel waar baby Hannah ontvoerd werd door haar ouders © ANP

Ouders ontvoerde Hannah komen naar Nederland

De ouders die hun uit huis geplaatste baby Hannah vorige maand ontvoerden vanuit Eersel naar Duitsland, worden maandag aan Nederland overgedragen. De politie zal ze meteen aanhouden, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Ze worden op donderdag 15 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Afgelopen maandag werd al bekend gemaakt dat de uitlevering uit Duitsland naar Nederland niet lang op zich zou laten wachten. De biologische ouders ontvoerden de zes maanden oude baby Hannah op maandag 26 februari. Vanaf een parkeerplaats van een supermarkt in Eersel werd het meisje uit de handen van haar pleegmoeder gegrist en meegenomen door haar biologische ouders.

Er werd direct werd groot alarm geslagen, onder meer via een AMBER Alert, omdat de politie vreesde dat het kind iets zou overkomen. De baby was eerder door jeugdzorg uit huis geplaatst wegens verdenkingen van mishandeling door de ouders. De ouders zelf ontkennen dat.

Al dezelfde avond werden de ouders met hun baby na een tip aangetroffen in een vakantiepark in Duitsland. Hannah is daarna op een veilige plek ondergebracht. De ouders worden verdacht van onttrekking van de baby aan het wettige gezag. De man wordt ook verdacht van mishandeling van de pleegmoeder.